Honderd.

H

Om het maar meteen duidelijk te hebben gemaakt: ik ben een freak. Als het om getallen gaat dan. Data, tijden, momenten, ik doe alles het liefst op een prachtig rond moment. Het gaat nog niet zo extreem ver dat ik me op moet geven voor een nieuwe reeks Levenslang met Dwang, maar ben er wel non-stop mee bezig. Zoals 2015, prachtig jaar, mooi rond getal. 2016, daar heb ik dan al meer moeite mee. Net zoals 2017. En 2018 en 2019. Het liefst fast forward ik meteen door naar 2020, mooier kan bijna niet. Het meest last heb ik ervan met mailen. Als ik bijvoorbeeld om 09:17 een mailtje opstel, dan wacht ik als het even kan met 09:20 met het versturen. En soms is de server wat traag en dan staat er toch ineens 09:21, kut vind ik dat dan. Ik ga vervolgens wel gewoon door met de dag, maar kan me daar dan serieus druk om maken.

En dan dit berichtje. De honderdste van deze site. Dat zie ik dan tijdens het opstellen van een ander bericht. Dat laat ik dan meteen voor wat het is, want tsja, zo’n honderdste bericht kan natuurlijk niet over zomaar een ordinair onderwerp gaan, nee dat moet over dat prachtige ronde getal 100 gaan. Ik houd daarom waarschijnlijk sowieso heel erg van mijlpalen. Tien weken alcoholvrij, twintig weken al niet gesnoept, ik kan er hele statistieken over opdreunen. Al zijn die meestal in dagen, vijf dagen niet snoepen klinkt logischer in mijn geval.

En waarom winkels dat altijd doen met 99,99 is dan me ook een compleet raadsel. Daar kan ik compleet leip van worden. Naast dat een rond getal ook veel praktischer is, vind ik alles met komma 99 gewoon spuuglelijk. Laten we dat meteen met z’n allen boycotten. Staat mooier op bankafschriften en het bespaart ook nog eens in de drukkosten. Eigenlijk alleen maar voordelen dunkt me.

Maar goed, honderd berichten dus. En duizenden bezoekers. Ik ben blij met jullie. Want ook al schrijf ik vooral voor mezelf, ik ben dankbaar voor jullie reacties, positief en negatief. En als ik je dan soms ook nog aan het denken zet is dat helemaal speciaal. Op naar de volgende 100 berichten. Of beter nog, 10.000. We leggen de lat lekker hoog, ook één van mijn issues, maar die bewaren we dan weer voor een volgende keer.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief