Hollands Hoop.

H

Na zesentwintig jaar trouwe dienst bij het RTL Ontbijtnieuws zou je bijna vergeten dat Jan de Hoop zijn carrière is begonnen bij de radio. In de jaren zeventig was hij onder een andere naam, hoe cool, te horen op de piratenzender Radio Mi Amigo. Als Frank van der Mast draaide hij daar plaatjes en presenteerde hij later ook nog radioprogramma’s bij de AVRO en Veronica, voordat hij dus de overstap maakte naar RTL. Het bloed gaat uiteindelijk toch waar het niet gaan kan en dus keert Jan binnenkort terug in de ether bij Radio Gelderland.

Als mediafreak annex provinciaaltje ben ik dus redelijk in jubelstemming over dit fantastische nieuwtje. Want niet alleen staat Omroep Gelderland met het binnenhalen van deze A-ster lekker op de kaart, het is natuurlijk ook straks superfijn wakker worden op de zaterdagochtend, waar Jan de Hoop zijn programma gaat presenteren. Vanaf 4 juni tussen 10:00 uur en 12:00 uur om precies te zijn: De Hoop op Zaterdag gaat het heten.

Het moet een lekker programma worden naast de koffie. Klaar om op pad te gaan om iets leuks te doen”, aldus Jan bij Omroep Gelderland waar hij vanmorgen zijn contract feestelijk tekende. Inclusief zijn allereigenste GLD-mok, dus ik ga er vanuit dat die binnenkort in de ochtend op de desk bij het RTL Ontbijtnieuws staat, in combinatie met een mooie oranje of paarse trui. En qua techniek gaat het bij de regionalen toch een tikkeltje anders, dus is Jan vast aan het oefenen geslagen met de schuiven en de knoppen en afgaande op onderstaande beelden biedt dat extreem veel perspectief.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief