Heyah Homo.

H
Een bijzondere mijlpaal dit jaar, want terwijl de drie ‘nieuwe’ zangeressen afgelopen week hun eenjarig jubileum bij K3 vierden, bestaat de meidengroep officieel achttien jaar. En dus zou je dus kunnen zeggen dat ze -ondanks de verjonging- volwassen zijn geworden.

‘Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!’. De tekst van het nieuwe liedje Prinses en Superman dat K3 op hun nieuwe album heeft gezet, dat vandaag werd gepresenteerd. Het snijdt een gevoelig thema aan dat we anno 2016 helaas nog steeds op de kaart moeten zetten. En nu schuwt K3 de nodige teksten over lief zijn voor elkaar en verdraagzaamheid eigenlijk nooit, dit is toch wel echt een nieuwe weg.

“De directe aanleiding om die tekst te schrijven was de aanslag in Orlando”, zegt tekstschrijver Alain Vande Putte tegen Het Nieuwsblad. “Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.” Studio 100-baas Gert Verhulst was blijkbaar direct enthousiast en ook de eerste reacties op social media zijn positief. Al maken de makers zich niet druk om eventuele kritiek: “Als het zo’n mooie boodschap is, mogen wij verkondigen wat wij willen. Mensen die daar een probleem mee hebben: rot op hé!”, aldus componist Miguel Wiels op QMusic.

Ik vind het fantastisch. En ook al ben ik als K3-fan van het eerste uur wellicht een heel klein beetje bevooroordeeld, bij veel gezinnen zijn dit soort onderwerpen gewoon nog steeds níet bespreekbaar. Dus als het dan via K3 tóch bij die huiskamers binnenkomt, wat een cadeautje is dat. En dan klinkt het óók nog eens duizend keer harden als dat een willekeurig persoontje het tegen ze zegt.

‘Wie je bent, met wie je ‘n toekomst bouwt. Vol met tederheid, een jongen of een meid. Weet je wat, het laat me berenkoud als je iemand vindt die zielsveel van je houdt’. Amen.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief