Het Licht Zien.

H

Een mediamerk rondom een personality bouwen. De afgelopen jaren hebben we er talloze gezien, van de Linda tot de Wendy en van de Catherine tot zelfs de Jezus. Je zou denken dat de markt inmiddels verzadigd is, maar niets is minder waar, ook in 2017 draait het kopieerapparaat overuren. Nikkie Plessen lanceert binnenkort haar eigen online magazine en ook Chantal Janzen heeft inmiddels haar plannen voor &C laten zien: een platform voor online, magazine en televisie. De LINDA. met Chantal Janzen als boegbeeld dus.

Nieuwe plannen worden in Nederland al redelijk snel de grond in geboord, helemaal als het niet de meest originele plannen zijn. Chantal kan haar borst dus natmaken voor een hele lading shit die ze over zich heen gaat krijgen, naar mijn idee onterecht. Want wat boeit het nou eigenlijk dat Linda de Mol en Wendy van Dijk haar voor waren? Dat ze met onderwerpen als beauty, mode, reizen en wonen in hetzelfde vijvertje vist als zo’n beetje elk respectabel vrouwenplatform? Er zijn toch ook honderd verschillende soorten jam? Het is Chantal -fucking- Janzen. Als iemand haar stempel op de wereld kan drukken is zij het wel.

“Chantal is met &C klaar voor de toekomst, dat zouden veel meer tv-makers moeten zijn als je het mij vraagt.”

Want dat moet &C (And See) worden. “Net als met theater en televisie, wil ik met &C vooral amuseren, maar ook ontroeren, beschouwen en inspireren”,  aldus Chantal bij de lancering. “Naast bekende en reeds gevestigde namen wil ik ook ruimte maken voor nieuw talent. In de toekomst wordt het bieden van een podium voor nieuw creatief talent een van de belangrijkste uitgangspunten van &C.” Chantal begint met een website, daarna volgt de app en in het najaar gaat ze ook programma’s maken voor &C.

In een wereld waar televisiekijken vaker en vaker iets is voor in de geschiedenisboeken heeft die lieve, talentvolle en slimme Chantal Janzen het maar goed bekeken. Ze heeft nog net op tijd het licht gezien. Want hoe verknocht ik ook ben aan die platte kast aan de muur, het eerste jaar van LINDA.TV draaide mijn iPad overuren. Om over YouTube nog maar te zwijgen. Chantal is met &C klaar voor de toekomst, dat zouden veel meer tv-makers moeten zijn als je het mij vraagt.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief