Head over Hills.

H

Je weet dat je pas echt oud begint te worden als de realityseries van weleer hun anniversary-feestjes beginnen te vieren. Zoals The Hills, dat deze week precies tien jaar geleden voor het eerst bij MTV te zien was en het genre reality voorgoed veranderde. The Hills was namelijk helemaal geen realityserie natuurlijk, net zoals dat Keeping up with the Kardashians geen reality is. Tuurlijk, de karakters in de reeks zijn echte mensen, die elkaar in het dagelijks leven nog kennen ook, maar zo’n beetje al het andere komt vooral uit de hersenspinsels van de producenten.

En die konden er bij The Hills wat van hoor. De roddel en achterklap van Lauren, Audrina, Whitney en Heidi in één aflevering van The Hills, was genoeg materiaal voor een maand The Bold and the Beautiful. Door die extreme verhaallijnen en de constante veranderingen van de cast werd het door de seizoenen heen steeds duidelijker dat er vrij weinig realiteit in The Hills te vinden was. Gelukkig geven ze dat zelf in de allerlaatste scène van de reeks ook toe als het doek valt en blijkt dat alles in een tv-studio opgenomen is.

Bij het stoppen van The Hills is voor de meeste castleden ook direct het eindstationnetje bereikt. Een Heidi of een Spencer maakt af en toe nog een appearance in een slechte celebrity quiz en van Lauren verschijnt zo nu en dan weer een boek over fashion. Gelukkig kunnen de sterren van toen de komende week weer heel eventjes stralen als we terugkijken naar een weer een periode die we nooit meer krijgen. Heerlijk die melancholie.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief