Haar Daar.

H

Scheren bij mannen. Het begint langzaam aan heus wel wat meer bespreekbaar te worden, maar het is nog steeds niet het lievelingsgesprek bij de pooltafel. En dan heb ik het niet over het hoofd- of gezichtshaar maar verder naar beneden, ja ook lager dan de schaamstreek: de benen! Want uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van alle mannen iets aan hun beenhaar doet. Of het nou om een beetje bijknippen of helemaal wegscheren gaat, het is een dingetje.

Vreemd vind ik dat. Want met uitzondering van zwemmers, wielrenners of hardlopers snap ik niet waarom je die wintervacht weg zou moeten halen. Je bent man, laat het verdomme dan ook zien, dat principe. Als kanttekening moet ik daarbij wel aangeven dat ik van mannenbenen houd. Als favoriete lichaamsdeel zal ik altijd mijn benen als eerste zeggen en ik vind het tijdens de zomermaanden niet vervelend als de gebruinde benen van de heren om mij heen weer in de buitenlucht verschijnen. Nu vraag ik me wel ineens af of dat een homo-ding is. Heteromannen houden van vrouwenbenen, dus zou best kunnen.

Uit dat Amerikaanse onderzoek bleek trouwens ook dat een ruime meerderheid van de vrouwen er geen problemen mee heeft dat hun mannen vaker verder gaan met hun scheerapparaat dan hun kin. Oksels, borst, benen, glad is blijkbaar het nieuwe behaard. Tsja, ieder zijn meug, maar ik krijg al de kriebels als ik die kaalgeschoren kippetjes in het zwembad rond zie lopen. Er is vast een markt voor, maar aan mijn lijf geen polonaise. Lekker laten waaien.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief