Gouden Bal.

G

Het was in al die jaren Lingo eigenlijk het allerspannendste moment: als de kandidaat een groene, of beter nog, een gouden bal uit de ballenbak viste. Voor presentatrice Lucille Werner stond de ballenbak lange tijd symbool voor haar carrière. Vaak trok ze groene ballen, heel zelden was een programma minder geslaagd, de rode bal dus. Maar met Lingo had ze jarenlang de Gouden Bal in handen, de kroon op haar werk zeg meer. Tot dat programma in 2014 naar de omroeparchieven verdween, omdat er geen plek meer in de uitzendschema’s voor was, of eigenlijk: er keken veel te veel oude vellen naar.

Met het stoppen van Lingo was het vrijwel meteen afgelopen met de dagelijkse gezelligheid van Lucille. Of nou ja, op televisie dan, thuis konden ze vast nog van haar sprankelende persoonlijkheid genieten. Maar de AVROTROS had er toch wat moeite mee om de vakvrouw in te zetten en dus mocht Lucille nog heel sporadisch op komen draven voor een klus. Tsja, dan komen er op een gegeven moment kapers op de kust. En zo is het gekomen dat SBS 6 na onder andere Kim-Lian van der Meij, Frank Visser en Irene Moors, met Lucille Werner opnieuw een grote en bekende naam aan zich heeft weten te binden.

Of het een juiste stap is geweest weten we pas in de toekomt, maar hé, het is tenminste een stap. Lucille is te leuk om nog jaren op de reservebank te hebben laten verstoppen, dus good for her. De eerste klus voor Lucille is het programma Mijn Laatste Keer, het vorige seizoen werd blijkbaar gepresenteerd door Rob Kamphues, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Voorlopig nog helemaal geen nieuws over een terugkeer van Lingo, maar dat lijkt me slechts een kwestie van tijd.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief