Finish Line.

F

Het werd één van de meest succesvolle films van 2015: Furious 7. En dat kwam vooral door nieuwsgierigheid, want ongeveer op de helft van het opnameproces overleed hoofdrolspeler Paul Walker. Onverwachts, door een auto-ongeluk. In plaats van al zijn scènes te wissen en opnieuw op te nemen met een andere acteur, hebben de producers er voor gekozen om met de nieuwste digitale technieken Paul Walker in leven te houden. Zijn broers fungeerden als stand-in. Lange tijd dachten we dat hoe Furious 7 tot stand is gekomen het grootste geheim van Hollywood zou blijven, maar de producenten hebben nu tóch besloten om hun tips en trucs met de buitenwereld te delen.

Er zijn (nog) geen bewegende beelden vrijgegeven, maar in dit artikel staat het productieproces stap voor stap uitgelegd. Hoe ze oude scènes die in de nacht opgenomen zijn, helemaal hebben opgefrist en er daglicht overheen geknald hebben. Magie vind ik het, pure magie. Zo zie je maar weer dat er met een toereikend budget en voldoende tijd daadwerkelijk wonderen verricht kunnen worden in Hollywood.

paulwalker2

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief