Face Off.

F

Plastische chirurgie. Het kan heel nuttig zijn, tenzij je geen maat weet te houden, dan is het een lelijke verslaving waar niets dan ellende van komt. Dat is mijn bescheiden mening uiteraard, daarom begin ik er waarschijnlijk nooit aan als mijn gezicht begint leeg te lopen, want dan zou ik meteen alles grondig laten verbouwen, dat wil ik graag voorkomen.

John Travolta is duidelijk een andere weg ingeslagen: die van totale ontkenning dat ik een man van boven de zestig ben. Aflopen week keerde hij na lange tijd weer terug in een rol op televisie, bijna niet te herkennen. Toegegeven, hij speelde Robert Shapiro, de gehaaide advocaat van O.J. Simpson, maar buiten make-up was overduidelijk te zien dat de man van voor tot achter strakgetrokken is. De vroegere huid van zijn onderkin zit nu waarschijnlijk ergens bij zijn navel, lieve hemel. Geen gezicht.

Ik snap het heus wel, in Hollywood tel je als oud vel gewoon niet meer zo snel mee. Maar John Travolta, come on, als er iemand gracieus oud had kunnen worden was hij het wel. De originele, stoere en megaknappe Danny Zuko uit Grease was nu nog net zo sexy geweest, een beetje grijzer misschien, maar nog steeds hot. Als Mr. Sheffield uit The Nanny zeg maar. Nu is het een blanke versie van The Mask met ook nog eens een belachelijke pruik waar Donald Trump nog niet eens mee weg zou komen. Jammer vind ik dat, want ik kon eigenlijk niet meer normaal naar Mister Travolta kijken. Of ie goed acteerde weet ik dus niet eens, ik bleef maar gefascineerd door die clownsmond van ‘m. Ik vind eigenlijk dat ze acteurs moeten verbieden om zichzelf te laten verbouwen, want hoe kun je nou iemand realistisch spelen als je een wandelend wassen beeld bent geworden? En het ergste van alles: we zullen nooit weten hoe het had kunnen zijn. We zullen nooit weten hoe John Travolta er in de ogen van Moeder Natuur als oud mannetje uit had moeten zien. Nou ja, het is zijn leven, maar ik zou het script van The Phantom of the Opera naar de beste man sturen. Daar komt zijn vreselijke voorkomen denk ik nog wél tot z’n recht.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief