Even Bijkomen.

E

Een snel rondje langs de velden tijdens een gemiddelde daytime-dag bij de Nederlandse zenders en één ding is meteen duidelijk: het is niet meer zoals het vroeger was. Toen kon je namelijk vanaf een uurtje of twee met een kopje thee op de bank en kreeg je achter elkaar Oprah, As the World Turns, Catherine en de Vijf Uur Show voorgeschoteld. Heerlijk vond ik dat altijd. En toen was ik nog niet eens de doelgroep. Nu komen we er met een uitgekauwde Dr. Phil en vooral heel veel homeshopping toch ietsje minder goed vanaf, terwijl er heus nog wel behoefte is aan tuttige gesprekken over voedsel, kleding en sterren. En vergeet dat bekende bloemetje niet.

Want praten op televisie, dat kunnen wij in Nederland goed. In de ochtend en op de late avond. Maar de middag is een beetje verlaten land geworden. Tuurlijk, er is Tijd voor MAX, maar ik heb niet het gevoel dat de gemiddelde huisvrouw- of man daar nou direct op zit te wachten. Een luchtig, actueel en informatief programma op de commerciële omroep. Laten we daar nou eens voor zorgen met z’n allen. Een comeback van de Vijf Uur Show, dat past nog helemaal in de revival-trend van 2016 ook!

Toen Koffietijd vijf jaar geleden aan een tweede leven begon waren er ook heel veel sceptici die er totaal geen vertrouwen in hadden en die allemaal dachten dat Hans en Mireille nooit vergeten konden worden. Nou dat zijn ze mooi wel. Ook al blijven de twee voorgoed in onze harten, Loretta, Quinty en Pernille hebben een prima plekje in het tv-landschap veroverd met Koffietijd. Zoiets rond de klok van vijf, dat lijkt me wel wat. En het zal best even wennen zijn om Viola Holt en Myrna Goossen niet in de luie stoelen te zien zitten met die eeuwige Rob de Nijs en Jeroen Krabbé, er zijn vast rijen presentatoren die het iconische middagmagazine een tweede leven willen geven. Niet te belegen, maar ook zeker niet te piep. Nance wellicht? Nederland komt thuis, even bijkomen, dit is de Vijf Uur Show met Nance. Yep, ik zie het helemaal voor me.

vijf_uur_show_foto

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief