Einde Verhaal.

E

Je kunt het je zo goed voorstellen. Na een vreselijk drukke en veel te lange draaidag op de set is het eindelijk tijd om je bed op te zoeken voor een waarschijnlijk veel te korte nacht. En dan ineens klap, boem. Voorbij. Aangereden door een collega, met net zo’n lange dag achter de rug, die achter haar stuur het thuisfront een berichtje stuurt dat ze onderweg is. Einde verhaal.

Of eigenlijk is dit nog maar het begin, want deze dramatische gebeurtenis op de set van RTL-serie Zwarte Tulp gaat behoorlijk wat impact hebben. De collega’s moeten leven zonder hun 26-jarige medewerker in hun midden. Verwerken dat ze plotseling haar jonge leven uit gerukt is. Daarnaast moet er uitgezocht worden hoe dit vreselijke ongeluk heeft kunnen gebeuren en of het voorkomen had kunnen worden. Om antwoorden te krijgen en om iedereen wat rust te gunnen zijn de opnames voorlopig stilgelegd.

Heftig vind ik ‘t. Ongelukken gebeuren aan de lopende band, dodelijke gelukkig iets minder. Maar dit, zo’n meisje aan begin van haar carrière, in een business waar iedereen zo op elkaars lip zit en waar je je voor een bepaalde periode echt f‎amilie voelt. Dit hakt er dan behoorlijk in. Om nog maar te zwijgen over het verdriet bij haar daadwerkelijke familie in België. Ik denk aan jou lieve Annelien. En ik zet speciaal voor jou een grote bos stralend witte tulpen in een vaas.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief