Einde van de Regenboog.

E

Van Afrika tot in Amerika. Van op de Himalaya tot in de woestijn. Jullie zijn zo’n beetje overal ter wereld al geweest. Maar de laatste tijd ‎zitten jullie vooral in mijn hoofd. Elke keer zie ik dan weer de verdrietige gezichten voor me die jullie trokken tijdens die vreselijke persconferentie dit voorjaar. Waar jullie moesten doen alsof het wel prima was om na zeventien jaar te stoppen met huppelen in regenboogjurkjes. En dat ‘t een gezamenlijke en harmonieuze beslissing was geweest. Maar van binnen moesten jullie huilen. Want jullie wilden het plekje in K3 helemaal niet afstaan. Die verwende Josje moest zo nodig afhaken, maar wat jullie betreft kon het best nog even doorgaan, dat zag ik aan alles.

Maar dan zijn jullie er nog niet. Nee hoor. Want lieve Karen en Kristel, jullie moesten ook nog een talentenjacht uitzitten waar je met eigen ogen diende te zien hoe het ene aandachtsgeile meisje na het andere jouw droomplekje in K3 probeerde te veroveren. Vreselijk, alsof je na een bruut ontslag mee zit te kijken bij sollicitatiegesprekken. Ik vind het heftig. En ik zie dan ook week na week de pijn in jullie ogen tijdens de liveshows van K3 Zoekt K3. Een pijn die wordt versterkt door de fans: want zij dansen en zingen stiekem net zo blij mee met drie willekeurige andere meisjes. Dat moet jullie niet lekker zitten. En om nog maar te zwijgen over Josje, die met haar blije hoofd niet kan wachten tot het allemaal voorbij is.

Gelukkig zit het er bijna op. Vanaf dit weekend is er een nieuwe K3. Nog zes meisjes zijn er in de race, vijftig procent daarvan vult binnenkort jullie roze schoentjes. ‎De marteling is daarmee voor jullie overigens nog steeds niet voorbij, want de komende maanden dient er nog met de nieuwe meisjes opgetreden te worden. Misschien voor jullie twee originals nog een fijne manier om afscheid te nemen van de fans, maar de aandacht en de spotlights zijn logisch gericht op De Nieuwe K3. Nog even doorbijten meisjes, vanaf april zijn jullie écht K3-af.

Lieve Karen en Kristel, ik vind jullie top. Zeventien jaar van jullie leven komt binnenkort tot einde. ‎Ik ga jullie missen. En die nieuwe meisjes zullen mijn hart heus nooit kunnen veroveren hoor. Hopelijk zien we jullie nog terug met z’n tweetjes. Want de wereld is echt leuker als jullie samen zijn.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief