eBagger.

e

Mijn puberjaren bracht ik door met talloze herhalingen van The Golden Girls en één nieuwe tv-serie: Dawson’s Creek. Elke woensdagavond zaten we met het hele gezin op de bank om de belevenissen van Dawson, Joey en de rest van the gang te volgen. Tot dat ik op een gegeven moment ging studeren en op kamers ging wonen, dat familiemomentje verdween, maar Dawson’s Creek bleef. Niet heel lang overigens, want in 2003 kwam de serie na zes seizoenen tot een einde. Mijn hart brak een klein beetje, maar er was hoop: via eBay kon je bieden op spulletjes van de set. Kasten, banken, kussens, prijzen, dat soort dingen. Ik was student en had dus niet een enorm budget, dus ik besloot voor een paars kartonnen doosje te gaan waar Jen (Michelle Williams) haar juwelen in bewaarde. Lange tijd stond ik bovenaan met mijn bieding en was ik de gedoodverfde nieuwe eigenaar van het prul. De veiling eindigde in de nacht en tsja, ik had toen thuis geen internet, dus toen ik de volgende ochtend op school inlogde was ik overboden. Pijnlijk. Ik kan de extreme teleurstelling nog steeds voelen als ik er nu aan terugdenk.

Ik kan me de hysterie van talloze X Files-fans die nu op eBay losgebroken is, dan ook heel goed voorstellen. Exclusieve items van de serie, die begin dit jaar z’n comeback maakte, zijn te koop via de veiligsite. Met als absolute toppers een ketting van Dana Scully en een poster van Fox Mulder, die allebei al ruim boven de duizend dollar op de site genoteerd staan. De ketting is inmiddels zelfs verkocht voor ruim tweeduizend dollar. In totaal staan er 108 spulletjes op de site, tegenover duizenden gewillige fans, daar gaat bloed spatten, of in ieder geval heel veel tranen vloeien.

Gek eigenlijk, want waarom betaal je zo enorm veel voor oude troep. Je zult mij bijvoorbeeld nooit bij de kringloopwinkel treffen, dat vind ik vies. Maar een t-shirt, gedragen door James Van Der Beek in Dawson’s Creek, daar zou ik grof geld voor neertellen en het ding nog dragen ook, verjaarde zweetvlekken en al. ‎De magie van zo’n tv-serie krijg je er natuurlijk nooit mee terug, maar ergens voelt het heel prettig om fysiek een klein stukje ervan in huis te hebben. Voor eeuwig. Mij is dat nooit gelukt helaas, maar mocht er iemand een verkleurd juwelenkistje uit Dawson’s Creek of een oud bankstel van The Golden Girls hebben staan, houd ik me graag aanbevolen. Motten geen enkel bezwaar.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief