Down the Road.

D

Het was vorig jaar precies dertig jaar geleden dat The Golden Girls in Amerika voor de allereerste keer op televisie te zien was. Zeven seizoenen lang waren de belevenissen van vier vrouwen op leeftijd te volgen, die samen in één huis in Miami woonden. In het echte leven natuurlijk nooit mogelijk, maar 180 afleveringen lang was het vermakelijk as hell. Ik was fan vanaf het eerste uur en dat ben ik altijd gebleven. En daar ben ik absoluut niet de enige in, want anno 2016 is de serie heter dan heet.

Zo schreef überfan Jim Colucci het boek Golden Girls Forever, waar hij jaren aan werkte en wat afgelopen maand verscheen. Ik had de datum van verschijning met, hoe toepasselijk, gouden stift in mijn agenda geschreven, dus heb het exemplaar al een paar weken in huis. Een heerlijk boek vol met foto’s van de cast en de sets, maar vooral met allerlei nieuwe informatie die ik als trouwe fan nog niet eens wist. Het boek is trouwens het eerste dat ooit verscheen over de meiden en het zelfs na al die tijd direct een bestseller geworden en de volgende druk staat al paraat.

Maar dat is nog lang niet alles, want deze zomer is er meer in aantocht voor  Golden Girls-fanaten: speelgoedpoppetjes van de vier vrouwen! Dat is natuurlijk te briljant voor woorden: je allereigenste Dorothy, Blanche, Rose of Sophia in je speelgoedkist. Of in de kast natuurlijk, want die krengen zijn veel te speciaal om te laten verpesten door vettige kinderhandjes. Ik ben werkelijk in alle staten van het nieuws en wil er niet één, niet twee, maar uiteraard wil ik ze allemaal. Het zal wel een gevecht worden, want dat dit soort producten nog steeds geproduceerd worden zegt alles: ook al leven de actrices op Betty White na niet meer, The Golden Girls zijn levendiger dan ooit.

golden_girls_figures

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief