De Wereld is Mooi.

D

Vroeger, toen alles nog beter was, had je As the World Turns. De soap der soaps, de moeder der dramatische verhaallijnen. Nou ja, die serie bestaat dus sinds 2010 niet meer, maar daar had je dus Holden en Lily. De ene keer geliefden, het volgende moment konden ze elkaars bloed wel drinken. Maar ondanks dat alles wist je dat ze heus altijd wel weer bij elkaar zouden komen en dus bleef je altijd in het zogenaamde super couplegeloven.

Series op televisie hebben dat soort types nodig. Pacey en Joey in Dawson’s Creek, David en Donna uit Beverly Hills 90210 en Jesse en Rebecca uit Full House. Of niet alleen op televisie trouwens, Barbie en Ken houden het toch ook al sinds 1961 met elkaar uit. Hoe dan ook, in Nederland hebben we ook zo’n super couple waar we met z’n allen van houden: Ludo en Janine. Sinds 1995 knipperlichten ze dagelijks wat met elkaar af inGoede Tijden, Slechte Tijden. Dat ze in het echte leven al jaren hypergelukkig zijn maakt het natuurlijk extra leuk.

Ze hebben niet nogal wat voor hun kiezen gekregen door de jaren heen. Zo is Ludo verlamd én blind geweest, overleefde hij een aanslag op zijn leven door Janine nota bene, al wist zij niet dat de kogels van het pistool dat ze afvuurde echt waren. Daarnaast stond de doodgewaande Simon Dekker ineens voor hun neus, beleefde Janine een one night stand met Ludo’s zoon Stefano, die later zijn broer bleek te zijn. Daarvan werd ze uiteraard zwanger en is uiteindelijk Lucas geboren. Dan was er ook nog de ex-vrouw van Ludo, Sophia, die als twee druppels water op Janine leek en met Ludo trouwde terwijl ze Janine levend begraven had en iedereen dus dacht dat Sophia Janine was. In 2012 trouwde het stel voor de derde keer in de soap, om een jaar later alweer te scheiden. Sindsdien kabbelde het toch een beetje voort tussen de twee.

Tot nu. Want Ludo en Janine zijn weer echt Ludo en Janine. In een hartverscheurende scène heeft Ludo zijn ware liefde weten te weerhouden van het voorgoed vertrekken uit Meerdijk. Als een mak lammetje stapte Janine het privévliegtuig waarmee ze op het punt stond om naar New York te vertrekken uit. En daarmee is alles weer in balans en is de wereld weer mooi. Te belachelijk voor woorden allemaal natuurlijk, maar ik vreet er elke seconde van. Dat hadden we eenentwintig jaar geleden mooi niet kunnen denken.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief