De Papa’s.

D

Voordat ik daadwerkelijk vader werd had ik géén idee welke clichés daar allemaal bij komen kijken. Want die bekende Roze Wolk tot het uitkramen van de meest belachelijke babybabbels. En de dingen die ik dan al wel wist, die zou ik natúúrlijk nooit zelf doen, nee hoor, bij ons zou alles anders zijn. Niet dus.

Zo langzamerhand kom ik tot de conclusie dat ook ik er volledig ben ingetrapt. En voldoe ik aan zo’n beetje alle standaarden. Want ik kan geen fatsoenlijk gesprek meer voeren als het níet over kinderen gaat en dan in het bijzonder die van mij. Of dat ik nadat ik iemand heb begroet ik direct mijn telefoon met duizend foto’s in zijn of haar gezicht heb geduwd, zonder schaamte. En het allerergste is het aan de hand lopen van die kleine muis van ons. Vroeger kon ik dat soort ouders wel wurgen, tegenwoordig boeit het me geen hol als iemand niet langs ons heen kan als ik met een slakkengang van een trap loop. Ze wachten maar eventjes.

Over dat soort clichés en nog vele, vele, vele anderen is er sinds kort een heuse videoserie, De Papa’s heet ie, geproduceerd door Famme.nl. De zesde aflevering is inmiddels verschenen en ben er eindelijk klaar voor om ‘m met jullie te delen. Want ik ben dus één van de papa’s. Een vrij hysterische als je het mij vraagt, maar daardoor des te leuker. Check hieronder de nieuwste episode, de rest zie je hier!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief