De Enige Echte.

D

Voor mensen met een enorm gevoel van nostalgie was het toch het beste nieuws van afgelopen week: het Rad van Fortuin gaat vanaf komend najaar weer elke dag draaien op SBS 6. Een opvallende keuze, omdat dit soort quizzen nou eenmaal vooral de oudere doelgroep trekt, maar áls je dan al een spelletje wilt uitzenden dan is het iconische Rad wel de beste optie.

Ik heb in mijn jeugd namelijk geen aflevering gemist. Die tune, dat prachtige decor met al die lichtjes, ik wilde zeg maar in de studio van het Rad van Fortuin wonen als kind. Voor een tv-spelletje had het namelijk nog best wel een behoorlijk hoog gehalte glamour vond ik. En dan dat schitterende letterbord waar de letters opgedraaid werden door Leontine, dat leek me het allerleukste baantje ever. Tot ik ooit een keer bij de opnames was en ik zag dat het steeds vervangen van die letters best een gedoe was, toen ging de magie er toch een beetje vanaf.

Gelukkig is dat gedoe met die letters er in de komende wederopstanding van Rad van Fortuin waarschijnlijk niet bij. Want met een mooi led-scherm kom je tegenwoordig een heel eind. Het echt omdraaien van de letters hoeft niet, eigenlijk moet er gewoon iemand staan, mooi te zijn en af en toe voor de lol een letter aantikken op een computergestuurd scherm. Klinkt nog steeds als een droombaan, voor mij en al die andere stiekeme dromers is er daarom geweldig nieuws: SBS 6 gaat op zoek naar een verse Leontine (of Leo) die voor één week de verantwoordelijkheid voor de letterwand op zich kan nemen. Slimme actie, want je zet niet alleen je merk direct op de kaart, iedereen heeft het nu massaal over het Rad van Fortuin. Bejaard en niet-bejaard. Mijn benen zijn helaas niet lang genoeg om een gooi te wagen naar de rol van assistente, maar iedereen die het wel ziet zitten kan hier terecht. Ik ben enthousiast!

rvf

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief