Dank Baard.

D

Eerlijk is eerlijk, ik heb maanden of inmiddels zelf al jaren genoten van de trend om je baard te laten staan. Die begon zoals altijd bij de hipsters, maar sloeg binnen no-time over op zo’n beetje iedere man met voldoende haargroei op zijn gezicht. En dus zijn we in een samenleving terechtgekomen waar de meerderheid van de mannen met gezichtsbeharing rondloopt. Of dat statistisch gezien ook echt zo is weet ik niet, maar in mijn beleving sowieso wel. Toen uiteindelijk ook Jim Carrey zich bekeerde tot een gezichtshaar en zelfs Eric Forrester uit The Bold and the Beautiful zijn baard liet staan, voelde ik al nattigheid: de einde is in zicht.

Het heeft eventjes geduurd maar het rondwaggelen met extreme baarden lijkt inderdaad zijn tijd gehad te hebben. In dit artikel van VICE valt te lezen dat ‘we’ het zat zijn. Als voorbeeld halen ze een 24-jarige medewerker van Ralph Lauren aan, het hipste van het hipste dus, en hij ziet baarden niet meer zitten. En ook verschillende kranten schrijven de laatste tijd hetzelfde: we moeten die vlassige begroeiing op ons gezicht niet meer. Want net als bij elke trend: als iedereen het heeft is het saai.

Hoe enorm ik het eens ben met de massa blijkt wel uit het feit dat mijn baard ook alweer een tijdje tot het verleden behoort. Want hoe praktisch ook, je zou bijna denken dat er iets te verbergen valt onder die behaarde wangen. En daarnaast ziet elke man er inmiddels hetzelfde uit: als een jeugdige Sinterklaas. Enige waar ik ben dan nog wel zorgen maak is over de barbiers, die zijn de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar ze hebben dan weer geluk: want helemaal kaal is gelukkig ook niet de nieuwe trend, dat is namelijk een beetje bedekt. En om dat enigszins onder controle te houden, heb je toch een beetje hulp nodig. Een win-win-situatie voor de hele wereld dus. Behalve voor de luie flikkers dan, maar ook die zijn op de lange termijn heus gelukkig als ze weer wat kleur in hun gezichtje krijgen. Veel plezier met kortwieken everyone!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief