Damn.

D

Veel dingen uit je puberteit zijn niet meer om aan te gluren. Of het nou om de malle outfits gaat, of om de wanstaltige muzieksmaak. Het kon toen allemaal, maar eigenlijk niet. Als er dan ineens spontaan iets uit die tijd terugkeert, is het dan ook altijd een verrassing hoe zoiets dan geconserveerd is gebleven. Soms valt dat tegen, zoals de comeback van S Club 7 een jaartje geleden, maar er zijn heus ook succesverhalen.

Wat te denken van onze allereigenste K-otic. Een paar dagen na de aankondiging dat het stelletje weer bij elkaar komt voor een reünieconcert is het gewenste bedrag namelijk al bij elkaar gesprokkeld door de blijkbaar vele fans die er nog zijn. Want, uiterst modern, de groep besloot om niet direct een hele concertreeks te plannen, maar eerst even af te tasten of de vraag er eigenlijk nog wel was. Slim, want behalve vernedering bespaart ze dat ook veel tijd en energie. Maar goed, het antwoord is duidelijk ja: de benodigde 25.000 euro is bereikt, dus schrijf 10 december maar vast met gouden pen in je agenda: Bouchra, Bart, Sita, Rachel, Stefan, Martijn en Anna staan vijftien jaar na het uiteenvallen van K-otic eindelijk weer samen op het podium.

Goed nieuws, niet alleen voor de fans, maar ook voor het zevental zelf. Ik heb namelijk nooit begrepen waarom het succesverhaal van K-otic al na twee jaar voorbij was. De liedjes waren helemaal niet zo beroerd en ook de stemmen konden er prima mee door. Misschien dat de overkill aan talentenjachten in die tijd de kop op begon te steken waardoor het groepje in de vergetelheid raakte, ik weet het oprecht niet. Doet er ook niet doe, K-otic is er weer en doordat de zangers en zangeressen zelf ook nog tieners waren tijdens de eerste cyclus, is het nu een stelletje vitale dertigers die makkelijk een tweede leven in de spotlights aan zouden kunnen als je het mij vraagt. Ik heb er zin in, ben er klaar voor. Dit gaat een succes worden, I really do think so.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief