Daar Gaat Ze.

D

Terwijl er nog niet één programma uitgezonden was, kwam zij al met haar rollerskates voorbij tijdens de start van RTL Veronique. En elke week ging ze trouw met haar boeken voor de Boekentip naar Luxemburg, vanuit waar in die begindagen de uitzendingen kwamen. Tien jaar Telekids volgden, waarmee Irene het begrip kindertelevisie een nieuwe betekenis gaf. Van Eigen Huis & Tuin tot Life & Cooking, Irene was er altijd. Ze sleepte samen met Carlo de felbegeerde Televizier Ring binnen voor de TV Kantine en tijdens het 25-jarig bestaan van RTL 4 was Irene Moors voor heel eventjes weer de RTL-koningin die ze elke dag hoorde te zijn.

En nu is ze weg. Weg bij RTL 4. Na maar liefst zesentwintig jaar trouwe dienst. Verbaasd kunnen we daar allemaal niet over zijn, ik schreef er begin dit jaar nog over. Maar boos wel. Sterker nog: ik ben witheet. Want terwijl RTL-baas Erland Galjaard de verjaardag van zijn lieveling Wendy van Dijk aan het vieren was, tekende Irene Moors een driejarig contract bij zijn grootste concurrent SBS 6. Omdat Irene daar kansen krijgt, de kansen waar ze de laatste jaren overduidelijk niet voor bij RTL 4 hoefde te zijn. Het geeft direct de hardheid van de mediawereld aan, Irene is namelijk niet de enige die door RTL bij het grof vuil is gezet. Ik had de naïeve illusie dat Irene die martelgang bespaard zou blijven, maar natuurlijk niet. Silly me.

Lieve Irene, ik ga je missen. Niet dat ik ooit een programma met je heb gemaakt of dat ik je nou heel goed ken. Ik ga je missen als kijker. Veranderingen, daar houd ik namelijk helemaal niet van. Ik had je het allerliefst totdat je met een grijze knot een soort Vijf Uur Show zou presenteren bij RTL 4 willen zien, daar hoor je namelijk thuis. Een RTL 4 zonder Irene Moors is namelijk niet meer echt RTL 4. Je hebt de keuze gemaakt om naar SBS 6 te gaan, een keuze die héél moeilijk voor je geweest moet zijn, maar die ik begrijp. Hopelijk koesteren ze je aan de overkant wel. En zien we je daar tot aan je tv-pensioen shinen. Ik gun je dat van harte, ik gun jou als één van je eerste fans namelijk de wereld. Succes mevrouw Moors!

image

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief