Cul-de-sac.

C

Het domein van plastische chirurgie is al jarenlang niet meer enkel gereserveerd voor vrouwen. Neuscorrecties, facelifts en hangende oogleden, ook mannen schamen zich er niet voor om daarvoor de stap naar een arts te zetten. Maar daar stopte het wel zo’n beetje, terwijl veel dames Moeder Natuur een handje helpen bij hangende borsten, billen of buik. De man waagt zich daar inmiddels ook vaker aan en er is een nieuwe trend gaande: de balzaklift. Want met het verstrijken van de jaren worden je ballen nou eenmaal rimpeliger en gaan ze steeds lager hangen. Daar is nu dus wat aan te doen.

In Engeland krijg je voor zo’n 4000 euro de behandeling. Die duurt niet langer dan een uurtje, maar er komt wel een flink mes aan te pas. Ik heb een aantal foto’s opgezocht via Google, dat had ik serieus beter níet kunnen doen. Hoe dan ook, ze maken aan de onderkant van je balzak een sneetje, daar trekken ze de huid strak en spuiten er wat vet en huid in om de boel wat boller overeind te laten staan. En klaar ben je. Een weekje pijn en geen lichamelijke activiteiten, maar daarna kan je er weer vol mee vooruit. Een soort strijkbeurt voor je ballen dus.

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe laag zo’n balzak uiteindelijk kan komen te hangen, ik heb nog nooit een echte oude gezien. Maar ik kan me niet voorstellen dat het de moeite waard is om in je te laten snijden en om zo’n belachelijk groot geldbedrag over de balk te smijten. Anyway, als het je zelfvertrouwen helpt herstellen, waarom zou je het niet doen, schaamlipcorrecties zijn volgens mij ook tegenwoordig hartstikke geaccepteerd. Maar als mijn ballen ooit gigantisch gaan hangen dan ga ik sprenkel ik er gewoon een beetje koud water overheen, werkt hartstikke prima en niks geen pijn. Balls up!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief