CSI: The End.

C

Ik vind het nogal wat hoor, in 2000 was de allereerste aflevering van CSI: Crime Scene Investigation op de buis in Amerika. Afgelopen september moest we na vijftien jaar afscheid nemen van het origineel, nadat de spin-offs CSI: New York en CSI: Miami al van het scherm verdwenen waren. Gelukkig hadden we nog één laatste strohalm om ons als diehard fanaten aan vast te klampen, CSI: Cyber, met Patricia Arquette en James Van Der Beek in de hoofdrollen. Die serie kreeg na een matig bekeken eerste seizoen toch een bestelling voor een tweede reeks, waarin acteur Ted Danson de overstap maakte van het ter ziele gegane CSI.

Maar helaas, dat tweede seizoen blijkt nu toch ook het laatste te zijn. Tegenvallende kijkcijfers en toch ook een tikkeltje creatieve armoede hebben zender CBS doen besluiten om de stekker uit CSI: Cyber te trekken, waarmee er na zestien jaar definitief een einde komt aan de franchise. En dat doet toch een beetje pijn.

Want ik weet heus wel dat de ziel van de originele CSI al heel lang in geen van de spin-offs meer te vinden was, maar toch. Het is een iconisch merk waar nu afscheid van genomen is, een toch nog opvallende move overigens, want internationaal gezien is het een gigantische cash cow voor CBS. Zonder moederschip was CSI: Cyber blijkbaar gewoon niet levensvatbaar genoeg. Nu ik inmiddels ben uitgehuild ga ik dan maar duimen dat we Patricia Arquette en James Van Der Beek snel weer ergens anders terug gaan zien, die zijn namelijk veel te leuk om thuis te laten zitten.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief