Cruelest Intentions.

C

De trend van ‘t opwarmen van oude kliekjes is in Hollywood nog steeds niet voorbij, gelukkig! Laatste in de rij is Cruel Intentions, een tv-serie die gebaseerd is op de campy film uit 1999. Of beter gezegd: het is een vervolg, want de serie speelt zich vijftien jaar na de gebeurtenissen van Cruel Intentions af. Het karakter van Ryan Phillippe heeft de eerste film niet overleefd, dus díe is niet van de partij. Reese Witherspoon d’r karakter is nog wel onder de levenden, maar zal in de spin-off door een nieuwe actrice gespeeld worden. Maar dé bitch van de nineties, Kathryn Merteuil, krijgt als vanouds weer het gezicht van Sarah Michelle Gellar. De actrice is officieel aan boord van de pilot voor NBC. En als de serie uiteindelijk een hele reeks krijgt, zal Sarah een vast karakter blijven. Sterker nog: de hele reeks draait om haar.

Dan zou je als zuur persoon kunnen denken: wat een afgang voor die actrice, bijna veertig en dan weer terug naar de rol waarmee je doorgebroken bent, maar ik vind het slim. De carrière van Sarah Michelle Gellar zit na een aantal flops, waaronder tv-series The Crazy Ones en Ringer, behoorlijk in het slop. Ook qua films doet ze het, nou ja, niet zo goed als oud-collega Reese Witherspoon. Eigenlijk is het na Buffy The Vampire Slayer alleen maar bergafwaarts gegaan. Ze is veel te lang in die tiener-rollen blijven hangen, dus nou ja, dan kan ze dit nu maar beter in haar voordeel gebruiken denk ik dan.

En wat betreft de revival van Cruel Intentions, ook díe juich ik meer dan toe. Dezelfde makers als het origineel zitten erachter en met een goed script en een degelijk gecaste nieuwe generatie acteurs, komt dat echt meer dan in orde. Met de enige echte Kathryn in the pocket zou Cruel Intentions op televisie zomaar eens kunnen gaan werken. En zo niet, dan hebben we toch voor heel eventjes Sarah Michelle Gellar op haar allerbest gezien. Ik ben er klaar voor.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief