Comeback Koning.

C

Televisiekijken anno nu is zoveel leuker dan in de jaren negentig. Dan zat je een beetje door de tekstjes in de gids te speuren, zoekend naar aanwijzingen wat er de week erna stond te gebeuren met Linda, Robert, Laura of Jef in GTST. Door de komst van social media is dat nu al totaal anders, maar de soapbeleving slaat d‎ankzij de gloednieuwe Meerdijk-app een geheel nieuwe weg in. Via een interactieve kaart van soapdorp Meerdijk kunnen spelletjes gespeeld worden, mysteries ontcijferd worden en video’s worden bekeken. Tot zover weinig nieuws onder de zon: maar wat deze app bijzonder maakt, er worden scènes opgenomen die niet op tv te zien zijn, maar alleen via je telefoon of tablet. Of karakters en verhaallijnen worden geïntroduceerd in de app en maken daarna pas de overstap naar televisie.  Hoe leuk!

De natte droom voor heel veel GTST-fans, want daarmee kan het speculeren beginnen. Afgaande op de eerste beelden uit de app is een nieuwe comeback een feit: Ferri Somogyi keert terug als Rik de Jong in Goede Tijden, Slechte Tijden. En dat is niet voor het eerst, sinds zijn entree in 1995 keerde hij al een paar keer terug, de laatste keer nog in maart 2015. Dus echt weggeweest is hij nooit, al vraag ik me wel af hoe de schrijvers zijn gevangenisstraf voor moord oplossen. Hoewel, in Meerdijk kan alles, dus een juridische vormfout is zo gemaakt natuurlijk. En dan kan Rik straks met een gerust hart zijn vaste plekje achter de bar in De Koning weer opeisen. All is good.

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief