Coco Chanel.

C

Als Nicole Marrow, zo is ze ooit geboren, maar waarschijnlijk ken je haar nu alleen als Coco Austin. Mocht je haar überhaupt kennen, geen schande als je dat niet doet. Het is een model/realityster/Playboybunny, tevens getrouwd met Ice-T. Sommige mensen zijn geboren met klasse, anderen weer niet. En sommige mensen gaan zó onwijs overboard met hun wansmaak, dat het bijna grappig is. Coco behoort overduidelijk tot die laatste categorie. Dat deed ze altijd al, maar sinds ze eind vorig jaar moeder is geworden lijkt ze het alleen maar bonter te maken.

De ene na de andere selfie slingert ze het internet op. Meestal van zichzelf en haar borsten, maar nu bungelt er ook steeds een baby bij op die bloedordinaire plaatjes. Chanel heet ze trouwens. Logisch, Coco en Chanel, je verzint het niet. Afgelopen week prijkte het onschuldige kind met twee fonkelnieuwe oorbelletjes op social media. Echte oorbellen. Met gaatjes. Hele volksstammen verklaarden de moeder voor gek, zelf is ze zich van geen kwaad bewust. Dat ze zelf leeft als het wandelende toonbeeld van wansmaak moet ze zelf weten, maar je dochter van drie maanden laten verminken, ik vind het nogal wat. Het blijft de eeuwige discussie, wanneer begin je met zoiets. Daar durf ik geen uitspraken over te doen, maar dat het kind het woord oorbel op z’n minst zelf kan uitspreken lijkt me wel een vereiste. Ik vind het zielig.

Lachen, dat moet ik om Coco. Om haar domheid, om haar vreselijke oppervlakkigheid en om het feit dat ze haar dochter als een accessoire gebruikt. Stiekem doen we dat als ouders allemaal tot op bepaalde hoogte, met de leukste kleertjes op het schoolplein en willen pronken met de hipste schoentjes. Kan allemaal geen kwaad natuurlijk en in ons geval hoeft onze zoon Stach zich geen seconde te schamen voor de toch al extreem beperkte foto’s die wij met de buitenwereld delen. Aan de andere kant, Chanel kan straks wel terugkijken naar de kiekjes van haar mama Coco waarbij talloze mannen zich achter de computer af aan het trekken waren. Dat ze daarbij zelf over de schouder van haar moeder hing maakt haar misschien wel extra trots. De appel valt tenslotte nooit ver van de boom. Yikes.

Coco

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief