Carrie On.

C

Terwijl The Force nog niet eens officieel ontwaakt is, leeft voor mijn gevoel zo’n beetje de hele wereld naar de release van de nieuwste Star Wars toe. Ik heb werkelijk nog nooit één seconde van de filmreeksen gezien, maar ben wel geboeid door alle heerlijke nieuwtjes die er rondom verschijnen. En dan vooral over de oude vellen, de helden van weleer, die ze voor deze film weer uit de kast hebben getrokken. Zoals Harrison Ford en Carrie Fisher.

Vooral laatstgenoemde is echt hilarisch. In zo’n beetje elk interview zegt de opgewarmde Princess Leia dat ze er eigenlijk niet zo’n zin in heeft, noemt ze dat hele Star Wars maar gedoe en spuwt ze non-stop haar gal over dat ze moest afvallen voor de film. Dat is opgenomen in haar contract. Ze zegt daarover: “ze wilden me aannemen voor de rol, maar niet helemaal, alleen driekwart van mij, de rest moest er nog even af”. Carrie zegt dat ze net zo goed van haar kunnen verlangen dat ze jonger moet worden, zó moeilijk heeft ze het ermee. Daarnaast noemt ze het belachelijk dat in haar business alles draait om je gewicht en je looks.

Daarmee slaat ze wel de spijker op de kop. Het is natuurlijk wel bizar dat we tegenwoordig schoonheid of dun zijn als de ultieme perfecte zien. We zeggen het massaal tegen elkaar “goh, wat zie je er goed uit zeg”, terwijl we steeds minder vragen naar de binnenkant. Hoe we ons werkelijk voelen. En we beginnen ook steeds meer in dat schoonheidsideaal te geloven. Omdat andere mensen je anders niet meer willen of je een bepaalde baan niet meer kan krijgen, zoals Carrie. Tuurlijk, te veel van alles is slecht, dat weten we allemaal. Maar met z’n allen knagen op enkel konijnenvoer lijkt me ook zeker niet de weg om in te slaan. Gezellig curvy, daarmee kom je er ook wel in de wereld. En met een flinke dosis humor natuurlijk ook, wederom, zoals onze Carrie.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief