Break a leg.

B

Musicals op televisie zijn in Amerika al jaren hotter dan hot. Maar dit jaar bereikt de hype toch wel een kookpunt. De zender NBC komt namelijk met The Wiz op de proppen, nadat ze eerder al The Sound of Music en Peter Pan aan de tv-kijker hebben gepresenteerd. En ze zijn niet de enige: want concurrent FOX trekt in januari de musical Grease uit de mottenballen. Wat truttig, zou je denken. Maar de kijkcijfers van de live-musicals gaan echt uit het dak. De donderdagavonden van NBC scoren sinds de musical weer even goed als tijdens de hoogtijdagen van Friends en ER in 2004. Lucratief dus en logisch dat anderen er nu ook mee aan de haal gaan.

De oeroude producties krijgen voor de tv-revivals uiteraard wel een likje verf. NBC gaat bij The Wiz namelijk voor een all black-cast met onder andere Queen Latifah, Mary J. Blidge en Amber Riley. Bij FOX pakken ze het iets klassieker aan en blijven ze dichter bij het origineel van Grease. Rollen zijn in die versie voor Julianne Hough, Carly Rae Jepsen, Aaron Tveit, Keke Palmer en Vanessa Hudgens. Ik vind het heerlijk, als vanouds met de hele familie genieten van dit soort live events. Terwijl we stiekem gniffelen als er iets misgaat. Vanaf 2016 ook in Nederland please!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief