Box Office Boss.

B

Als een kind zo blij schreeuwde ik toen het nieuws van de comeback van Snookie in Gilmore Girls mij bereikte. Want een revival zonder de bekendste en tevens leukste naam was natuurlijk super suf geweest. En dat is zonder twijfel Melissa McCarthy, niet alleen een behoorlijk aanwezige verschijning maar ze is tegenwoordig één van Hollywoods grootste actrices. Zo versloeg ze afgelopen weekend met haar middelmatige comedy The Boss zonder problemen de peperdure productie Batman v Superman.

Je moet van haar houden of niet. Melissa is van het type lach-of-ik-schiet-humor. Met haar grote bek klinkt elke grap een beetje hetzelfde, maar is dat niet gewoon bij alle komieken zo? Sinds haar grote doorbraak met de film Bridesmaids in 2011 heeft ze geen flop meer weten af te leveren. Sterker nog: al haar films scoorden minstens twintig miljoen ‎dollar aan de box office tijdens ‘t openingsweekend. En ik kan je vertellen: dat is geen zekerheid meer voor de meeste acteurs, studiobazen zijn dus, om het zachtjes uit te drukken, dol op Melissa. Ook al worden haar films, net zoals The Boss, door recensenten finaal de grond in geschreven, de bezoekers komen wél massaal.

En Melissa is ook het perfecte voorbeeld dat de scheidingslijn tussen film en televisie aan het verdwijnen is. Want waar je vroeger nooit van film naar televisie kon, is dat nu allemaal anders. De meeste acteurs hoppen tegenwoordig zonder problemen van het ene project naar het andere, of dat nou een tv-serie of een Hollywoodfilm is. Met de wederopstanding van Ghostbusters komende zomer in zicht, ziet het er voor Miss McCarthy ook voor het komende jaar weer prima uit. Ik houd van die vrouw, wat mij betreft brengt ze elke week een nieuwe film uit. Of elke dag, mag ook. En wat betreft The Boss: die draait vanaf 21 april in de Nederlandse bioscopen!

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief