Bovenste Plank.

B

Eerlijk is eerlijk: ik had voor de berichtgeving in de kranten deze week nog nooit van Topshelf gehoord. En toen ik las dat een sportwinkel met megastores langs de snelweg het gapende gat van de V&D gaat opvullen moest ik daar toch een beetje binnensmonds van overgeven. Tot ik me er eens fatsoenlijk in ging verdiepen, toen bleek namelijk dat de ‎topvrouw van de winkelketen van plan is om de vroegere allure van V&D terug te brengen in het pand met een volledig warenhuis. Vol luxe spullen, een Schoolcampus én als klap op de vuurpijl keert ook La Place terug in de Arnhemse Topshelf. Het beste van De Bijenkorf en V&D dus, gewoon weer in de buurt. En nog retesnel ook: Topshelf opent op 1 mei al de deuren, om in september volledig operationeel te zijn. Wauwie.

Daarmee hebben we in mijn stadje Arnhem behalve een landelijke primeur ook gewoon heel veel geluk. Want het gaat géén kattenpis zijn om al die grote V&D-panden weer te verhuren en al helemaal niet om er iets soortgelijks, dan wel beters voor terug te krijgen. Ik zie het al gebeuren dat er massaal outletstores in de statige panden opdoemen. Maar niet in Arnhem dus, sterker nog: met kerst moet het er bij Topshelf net zo uitzien als de zwaar overdreven Amerikaanse films, met een megaboom dus en van die ‎piccolo’s die de deuren voor je openhouden, zo zegt topvrouw Inge van Kemenade in De Volkskrant. Met ruim 8000 vierkante meter oppervlakte gebruikt ze het gehele V&D-pand voor haar plannen, waarmee de Arnhemse Topshelf in één klap de grootste van Nederland is.

En dat is nog niet alles: de topvrouw is van plan om zo veel mogelijk ex-werknemers van het failliete V&D over te nemen, de voormalige vestigingsmanager heeft ze al binnengehaald en hij is al druk bezig het oude personeel weer terug te halen. Heerlijk vind ik dit, ik houd van happy ends en dit klinkt er als eentje. Of eigenlijk een nieuw begin natuurlijk. Als een soort duveltje uit een doosje is Topshelf nu het bedrijf dat, in Arnhem althans, de winkelstraat letterlijk een hart onder de riem steekt. Hopelijk is de ondergang van V&D een eye-opener voor veel klanten geweest, waardoor ook zij de weg naar de binnenstad weer weten te vinden. Ik schrijf de Grand Opening van Topshelf op 1 mei met dikke gouden letters in mijn agenda. Op naar een nieuw tijdperk. Eentje van de bovenste plank.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief