Bible Belt.

B

Na de bekende pretparken van Disney, Harry Potter en De Smurfen hebben de Amerikanen weer iets nieuws bedacht: een christelijk park met een levensgrote Ark van Noach. Alles wat in de Bijbel staat is volgens de attracties in het park de waarheid, dus het is nu al het grootste sprookjespark van de wereld lijkt me. Over precies een maand moeten de deuren opengaan, dus terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de attracties, proberen tegenstanders de komst van Ark Encounter in Kentucky (waar anders) al jaren tegen te houden. Een terechte strijd, want toekomstige medewerkers van het Ark-park moeten een verklaring ondertekening dat alles wat er in de Bijbel staat klopt en dus moet je geloven dat de wereld 6000 jaar oud is en dat homoseksualiteit een zonde is. Gezellige arbeidsvoorwaarden dus.

De initiatiefnemer van het griezelige park is Ken Ham, geen onbekende, de onwijs strenge christelijk leider staat nogal bekend om zijn extreme en omstreden overtuigingen. Zo leeft hij werkelijk ieder woord uit de Bijbel letterlijk na en mogen we als mensheid niet van die woorden afwijken. Als we volgens de beste man het homohuwelijk zouden toestaan, dan kunnen we niet zo goed zonder kleren gaan leven, want ook dát staat anders in de Bijbel. Gekkenhuis dus. Maar goed, de kerk scoort in Amerika nog steeds als een malle, dus deze Ken is schathemeltjesrijk dankzij zijn preken. En financiert ie nu dus op eigen houtje dit Ark-park.

Het kaartje van het toekomstige park ziet er net zo uit als dat van de Efteling, en dat klopt wel, dat is namelijk ook de wereld vol wonderen. Over de attracties is alleen nog vrij weinig bekend, behalve dat het dus geheel in het Bijbelse thema zal zijn. Jakkes. Het christelijke park hoopt jaarlijks toch wel zo’n twee miljoen christen en niet-christenen naar het park in Kentucky te lokken. Ik vind het alleen maar een enorme stap terug in de tijd, waar absoluut niet goeds van kan komen. Houd dan het ook gewoon bij Kentucky Fried Chicken, verder wil ik niks met die discriminerende rednecks te maken hebben.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief