Avondrood.

A

Sinds mijn allereerste bezoek aan Starbucks in Londen, inmiddels ook alweer zo’n vijftien jaar geleden, was in verkocht aan het concept. Lekkere, ietwat overpriced, koffie‎, in een gezellig en ontspannen omgeving. Tegenwoordig kom ik alleen nog in de vestigingen op de stations en ook daar vind ik het knap hoe ze in een omgeving vol herrie en lelijke tl-verlichting tóch nog steeds dat gevoel van rust en sfeer kunnen creëren. Ik kom er dus graag.

Maar ja, er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Want wat moet je in de avonduren nou als je laat aan het werk bent of je wacht lang op een trein, maar je hebt geen zin in koffie, maar wel in Starbucks? Dat je eigenlijk liever een biertje of een wijntje met een lekkere snack zou willen. Voor die mensen -including me- is er nu goed nieuws: Starbucks rolt namelijk hun Evenings-concept uit in Nederland, te beginnen in de nieuwe vestiging op Schiphol. Bij Starbucks Evenings kan je vanaf vier uur in de middag naast koffie en thee dus ook wijn, bier, snacks en kleine maaltijden terecht. Allemaal van de hoge kwaliteit die we gewend zijn. De koffieketen hoopt hiermee aan de vraag van de klanten te voldoen, maar vooral om mensen ook in de avonduren naar hun cafés te lokken.

‎Starbucks zelf noemt zich door deze stap ook ‘s avonds de perfecte bestemming voor wat ontspanning of de prima meeting spot. Daar hebben ze denk ik nog best gelijk in en ik kan dan ook niet wachten tot ze het concept over het hele land uitrollen. Een klein alcoholroesje maakt het wachten op een vertraagde trein toch net eventjes draaglijker. En zo’n lieve smiley op je beker van een barista natuurlijk ook altijd. Al vraag ik me af waar ze die bij een wijnglas het beste kunnen schrijven. Leuk dit, ik drink er om het te vieren alvast een wijntje op. Cheers!

sb_beker

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief