Als je haar maar goed zit.

A

Al jaren vond ik het al lichtelijk irritant dat ik eigenlijk niet met flits op de gevoelige plaat vastgelegd kon worden. Want tja, de kale plekken op mijn toch nog redelijk jeugdige hoofd kwamen dan enorm in de spotlight te staan. Maar toen ik met m’n kop op de buis verscheen in RTL Boulevard was het John van den Heuvel die als eerste tegen me zei: ‘Eric, misschien is het tijd om de strijd op te geven’… Heel eerlijk van hem en ik heb die woorden dírect ter harte genomen: mijn haar ging eraf afgelopen zomer. Definitief dacht ik toen nog.

 

Maar toen kreeg ik ineens een gigantische aanbieding: een haartransplantatie in Turkije. Van een kliniek die me op televisie hadden gezien en vonden dat ik dat wel kon gebruiken. Mijn eerste reactie was uiteraard intens beledigd zijn. Want hoe durfden ze??! En toen ik daar vrij snel vrede mee had dacht ik: ‘Pfft, ik ben dat toch helemaal niet waard?’ De kans dat het dan ook daadwerkelijk zou gebeuren achtte ik zo’n nul procent.

Uiteindelijk bleek niets minder waard te zijn: na twee dagen in een privé ziekenhuis in Istanbul ben ik nét terug van… een haartransplantatie. En ondanks alle clichés dat het niet bij me past en dat je tevreden moet zijn met wat je hebt, ben ik gierend blij. 4700 grafts (soort haarzakjes) maar liefst zijn er geplaatst in mijn hoofd, wat neerkomt op drie keer zoveel haren bovenop mijn hoofd. Ongelofelijk hoe blij je kunt zijn met zo’n ingreep. En ben écht meteen genezen van mijn mening dat je niet in gezond vlees moet snijden als het niet nodig is.

 

De komende twaalf maanden gaan we langzamerhand het eindresultaat zien, hoewel met kerst er toch al een redelijke bos haar te zien moet zijn. Met je haar in de wind, écht je haar goed kunnen wassen onder de douche: ik kan niet wachten. To be continued dus.

1 reactie

  • Beste Erik,

    Ik wil zoals jij al jaren wat meer haar maar ben een beetje angstig. Ik was benieuwd hoe je er nu tegenover staat bijna 6 maanden later en wat je ervaringen er zijn.

    Ik ben extreem benieuwd en hoor graag van je,

    Gr. Floris

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief