Aardappel Anders.

A

Elke man van een boven de dertig krijgt er vroeg of laat mee te maken. Of eigenlijk alleen de mannen die, net als ik, de strijd tegen de zwaartekracht niet aangaan en als slappe lulletjes opgeven. En dan zit je dus voor je het weet met een bierbuik opgescheept. Als ik naar beneden kijk en mijn buik ontspan, zie ik m’n kroonjuweeltjes serieus nauwelijks meer hangen tot ik een beetje voorover buig. Vroeger zou ik me daar onwijs veel zorgen over maken, maar het ergste van alles is nu: I don’t care. Heb namelijk een gruwelijke hekel aan sporten en snacks zijn mijn beste vrienden. En wijn niet te vergeten. Flessen wijn.

Helaas wil ik niet als een bankhangende en uitgezakte aardappelzak eindigen en dus moest Google de oplossing bieden. En dat deed het. Want tijdens het zoeken naar couch potato kwam ik dit Australische aardappeldieet tegen. Niet echt een bestaand iets, maar een uitprobeersel van ene 36-jarige Andrew Taylor. Hij eet aardappelen. En verder aardappelen. En nog meer aardappelen. Gebakken, gestampt en gekookt, maar verder niets. Dus ook geen groente en fruit, alleen maar piepers, all day long. Dat heeft de beste man tot nu toe in vier maanden tijd al een gewichtsverlies van 29 kilo opgeleverd. Hij heeft ook een duidelijk doel voor ogen met zijn aardappeldieet: eten zo onaantrekkelijk maken, dan kom je namelijk het snelst van je eetverslaving af. Want zo zie ik het ook, het is simpelweg een verslaving aan ongezonde troep waar je, net als bij sigaretten, alcohol of drugs steeds meer van nodig hebt. Maar ja, met die dingen kan je mee stoppen, bij eten bestaat die optie niet echt. Dan ga je namelijk hartstikke dood. Ook niet handig.

En dus ga ik dit aardappelgebeuren maar een kans geven. Aardappels zijn namelijk reuze gezond als je de troep die we er altijd zelf aan toevoegen weglaat. Plus: ik ben gek op de Hollandse Pot. Tuurlijk, zonder stukje vlees en de bijbehorende jus is het nooit hetzelfde, maar als ik het een paar maandjes vol kan houden ben ik vanzelf een slanke den. En mocht het nou onverhoopt een flop worden dan ga ik over op Plan B: het aanschaffen van deze bierbuik t-shirts. Daarmee steun ik innovatie en de economie. En dat is ook heus wel wat waard.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief