A New Day.

A

Je bent gek op haar muziek, of je haat het. Bij Céline Dion lijkt er geen tussenweg te bestaan. Ik behoor duidelijk tot de eerste categorie en ben dan ook gek op de vrouw. Die trillerige stem, de gedramatiseerde uithalen, ik kan daar geen genoeg van krijgen. En daar ben ik zeker niet de enige in, sinds het begin van haar carrière heeft Céline al meer dan 220 miljoen albums verkocht en is daarmee één van de meest succesvolle artiesten ooit. Dat heeft ze, behalve haar talent, toch echt te danken aan haar voormalig manager en tevens echtgenoot: René Angélil. Die ontmoette Céline toen ze pas twaalf jaar oud was, maar later trouwden ze en kregen kinderen. Ondanks het leeftijdsverschil van zesentwintig jaar zijn ze altijd bij elkaar gebleven, tot nu, want nu is hij dood.

Een zwarte dag, niet alleen voor Céline en de kinderen, maar ook voor iedereen die al die jaren grappen heeft gemaakt over hun huwelijk. Want natuurlijk, het was misschien een beetje viezig dat Céline op jonge leeftijd met haar manager was, het heeft ze veel te lang achtervolgd. Haar hele carrière bleef het een terugkerend item tijdens interviews en in artikelen. En volgens mij was het een redelijk uniek stel, op het aparte af misschien, ik heb altijd veel respect gehad voor de openheid die ze gegeven hebben over hun leeftijdsverschil, de talloze pogingen om zwanger te worden, de gokproblemen van René en de langdurige strijd tegen keelkanker die René uiteindelijk verloren heeft.

Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe vreselijk moeilijk en pijnlijk het moet zijn om de liefde van je leven, die je al sinds puber kent, los te moeten laten. Dat je achterblijft met drie kinderen, waarvan de jongste twee hun vader langzaam zullen vergeten. Terwijl ik aan de andere kant ook best zou kunnen begrijpen dat de dood van haar man als een bevrijding voelt. Céline kan nu verder met haar leven, ze wist natuurlijk altijd al dat ze haar man zou overleven gezien het enorme leeftijdsverschil, nu kan ze door. Met vallen en opstaan, Céline kan weer vooruitkijken. De afgelopen jaren stonden altijd in het teken van René, logisch. Maar een fatsoenlijk album uitbrengen staat misschien nu weer wat hoger op haar prioriteitenlijstje. Klinkt misschien egoïstisch, maar ik wil het liefst zo snel mogelijk de oude Céline Dion weer terug. En ik denk stiekem dat ze dat zelf ook ‎het allerliefste wil.

Plaats reactie

Sjieke Spam

Een vorstelijke behandeling krijgen als lezer? Dat kan! Schrijf je in en ontvang direct een mailtje als een nieuwe column het levenslicht heeft gezien...

Koninklijk Archief