Zoete Koek.

Z

Als een snel glas wijn dat je na een drukke dag echt nog eventjes nodig hebt voor het slapengaan. Dat kleine momentje voor jezelf. Zo fijn is de nieuwe web only serie Bitterzoet van LINDA.TV. Korte afleveringen van zo’n zes minuten over drie vrouwen die een fantastisch en behoorlijk goed leven hebben, maar wel wat saai en opgedroogd. Alle drie totaal anders en tegenovergesteld natuurlijk, met Tina de Bruin als de losbol Caro, Anniek Pfeifer als eeuwige betweter Anna en Jennifer Hoffman als Esmée, de controlfreak. Heerlijk.

De productie is, uiteraard zou je bijna zeggen, in handen van Talpa Fictie. Want tja, als je na de successen van Gooische Vrouwen en Divorce op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, dan is een internet-comedy eigenlijk het meest ideale project om mee aan de slag te gaan. Als je dan ook nog een eigen online zender tot je beschikking hebt, dan is het eigenlijk gewoon meant to be. En daarmee zeg ik dus níet dat ze de kantjes er vanaf gelopen hebben, juist helemaal niet. Bitterzoet is scherp geschreven, uiterst herkenbaar en zit belachelijk goed in elkaar. Een behoorlijk verademing tussen alle troep die zich tegenwoordig als unieke online content in de markt probeert te wurmen.

De melige mix tussen Sex and the City en Desperate Housewives, dat is Bitterzoet uiteindelijk geworden. Maar waar eerdergenoemde series je door alle clichés en vooroordelen na een minuut of twaalf wel de strot uit kwam, is daar bij Bitterzoet geen tijd voor. Sterker nog: dankzij de scherpe grappen en hilarische situaties kijk je geen seconde op de klok en ben je teleurgesteld als het alweer voorbij is. Tot de volgende donderdagavond uiteraard, dan staat er de komende twintig weken steeds een nieuwe aflevering klaar. Ik houd wel van deze unieke manier van produceren. En van LINDA.. Wat mij betreft gaat deze serie er dan ook in als zoete koek. Meer van dit graag! Ik heb trek.

bitterzoet_logo

Plaats reactie