Net Alsof.

N

Het is net alsof we jou allemaal kennen. Alsof we allemaal weten wat voor een persoon jij bent, wat je denkt en wat je doet. We hebben allemaal een oordeel over je. Meestal negatief, van geldwolf tot aandachtshoer. De pers achtervolgt je elke seconde van de dag. In Duitsland en Nederland is er het afgelopen jaar geen roddelblad geweest waar je een weekje níet op de cover sierde. En als klap op de vuurpijl zeggen we massaal dat jij net alsof doet. Dat jij nepzwanger bent. Voor geld, aandacht en nog meer geld.

Maar na je tv-interview in Thuis op Zondag is het anders. Het is voor mij nu écht net alsof ik je een beetje ken. Alsof jij, net als wij allemaal, wel ’s bang is. En eenzaam. En het eigenlijk allemaal niet zo goed weet. Je bent zwanger van een man die niet in de buurt is. Je nergens bij helpt, ja behalve financieel waarschijnlijk. En die een bizar druk leven leidt, waar jij en je toekomstige baby geen onderdeel van zijn. Je vertelt dat je je ouders niet meer ziet. Vriendinnen zijn er eigenlijk ook niet meer. Ja, je hebt een zus die je helpt. Ik vind je zielig en alleen. En dat vond ik nooit. Een gevoel van schaamte bekruipt me.

Misschien pak je ons allemaal in. Misschien is de werkelijkheid anders dan zoals je ons voorspiegelt. Maar ik vind je een lieve vrouw. Dat lijk je althans. Het is net alsof een mythisch sprookjesfiguur eindelijk haar vleugels uit heeft kunnen slaan en haar eigen verhaal heeft kunnen vertellen. Ik vond het een helder gesprek Sabia. Het is net alsof je best een lieve moeder bent. En opnieuw gaat worden. Ik gun je de wereld en meer. Het spijt me.

Plaats reactie