Here For You Again.

H

Er is nog nooit zoveel te doen geweest als één fictieve vriendengroep: Friends. Tien seizoenen lang hielden ze wereldwijd miljoenen mensen aan de beeldbuis gekluisterd, toen hun sitcom in 2004 stopte, waren veel mensen in diepe rouw. En eigenlijk begon toen al direct de geruchtenstroom over een op handen zijnde reünie. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en zijn de acteurs nog steeds allemaal hun eigen ding aan het doen en zit een terugkeer naar Friends er gewoon niet meer in.

Dat betekent overigens niet dat de zes vrolijke vrienden nooit bij elkaar over de vloer komen hoor. Vooral de vrouwelijke castleden hebben er een handje van om in elkaars series een gastrolletje te spelen. Jennifer en Lisa in Courteney’s Cougar Town en omgekeerd in Web Therapy, een serie van Lisa. Matthew Perry was overigens ook in Cougar Town te zien, Courteney deed iets terug door in zijn jammerlijk geflopte comedy Go On te verschijnen. David Schwimmer deed Matt LeBlanc tenslotte nog een enorme gunst door zijn opwachting te maken in Episodes.

Maar van een echte revival is nooit sprake geweest. En waarom ook? Sommige iconische zaken moeten gewoon voor eeuwig in de kluis blijven, zoals ABBA. Het is goed zoals het was, laten we dat voor eeuwig in onze gedachten houden. En met nog steeds herhalingen op drie Nederlandse zenders tegelijk, zit je met je Friends-verslaving voorlopig best goed. Voor de mensen die tóch meer willen: volgende week is de langverwachte James Burrows-special op de Amerikaanse zender NBC te zien. Als ode aan de iconische Hollywood-regisseur komen de castleden van allerlei sitcoms daarin samen, waaronder vijf van Friends. Matthew Perry is er niet bij, die zat namelijk in Londen voor een toneelstuk. En afgaande op onderstaande foto van de repetities snap ik wel een beetje waarom ie deze reünie overgeslagen heeft. Oef. Ik zet snel weer een gouwe ouwe dvd op.

matthew

 

Plaats reactie