Elle, elle l’a.

E

Terwijl weervrouw Amara Onwuka er dit jaar met de overwinning van Expeditie Robinson vandoor gaat, is Elle Bandita stiekem mijn winnares van de reeks. Of wacht, inmiddels heeft ze haar werkelijke naam Ryanne van Dorst weer aangenomen. Hoe dan ook, dat grauwe wijf met die doorrookte stem en die vieze opmerkingen. De finale haalde ze niet, maar tot groot ongenoegen van haar zelf heeft de rockzangeres er wel onwijs veel nieuwe fans aan overgehouden.

Voor de ontwetenden: Ryanne is zangeres in de rockband Dool. Bij het grote publiek werd ze een aantal jaren geleden bekend als vriendinnetje van Christina Curry en hun deelname aan Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS. Christina is inmiddels haar ex en Ryanne heeft met Expeditie Robinson een nieuw reality-avontuur te pakken. “Het levert geld op en iedereen heeft toch een baan?”, zegt ze over haar deelname in een interview met NRC. In datzelfde artikel zegt Ryanne overigens ook dat ze niet echt zit te wachten op mensen die breindood naar de televisie zitten te kijken en denken; goh wat een leuk mens is dat. Schuldig, want dat is dus direct wat ik wel meteen dacht.

Want Elle/Ryanne is weird. Raar. Vreemd. Maar vooral ook heel eerlijk. Ik zou haar best elke ochtend even willen raadplegen om te vragen wat ze over mijn outfits denkt, of over mijn totaal niet uitgeslapen hoofd. Ryanne rolt met haar ogen als ze dit leest want dat haat ze. “Zo van, ‘Oh ja laten we met z’n allen Ryanne van Dorst leuk gaan vinden’. Terwijl ik de afgelopen dertig jaar op straat ben ondergespuugd, simpelweg omdat mijn uiterlijk of seksuele voorkeur mensen niet beviel”, zegt ze in het interview met NRC. Daar heeft ze op zich een punt, maar boeit me helemaal niets. Ik ben superfan en benoem haar hierbij tot Leukste Mens van 2015. Erg hè?

Plaats reactie