Boven Jan.

B

Ze zijn lekker bezig daar bij KRO-NCRV. Afscheid nemen van de oude vellen zoals Frank Visser en Caroline Tensen en jong grut binnenhalen. Talentvol jong grut welteverstaan. Na Marlijn Weerdenburg en Daan Nieber heeft de omroep weer toegeslagen: niemand minder dan Jan Kooijman verlaat RTL voor de publieken.

En hoe goed ze dus bezig zijn bij de NPO, wat een aderlating en domper is dit voor RTL. Iemand die nota bene in Goede Tijden, Slechte Tijden is doorgebroken en vervolgens een vliegende carrière vol prachtige programma’s doorgemaakt heeft van de ene op de andere dag op de reservebank zetten. Zonde. Want tsja, dat Jan nu vertrekt komt natuurlijk vooral omdat behalve invallen bij RTL Boulevard en af en toe een dansprogramma er vrij weinig op het menu stond. Prima voor iemand zoals Robert ten Brink, maar Jan wil en moet vlieguren maken. Die moet programma’s maken die dicht bij de mensen staan en die maatschappelijk betrokken zijn, zoals Levenslang Met Dwang. Dat zijn ze bij RTL 5 sowieso een beetje kwijt, dus dan is het al snel einde oefening voor iemand zoals Jan.

Ik vind het superleuk voor Jan en heel fijn voor de publieke omroep, maar wij gaan ‘m onwijs missen. Hebben ze écht een goede aan bij de KRO-NCRV. Congrats voor beide partijen. En nu ga ik huilen.

Plaats reactie